Николай Катеров
EнологНиколай Катеров е завършил “Технология на виното” в Университета по Хранителни Технологии в гр. Пловдив. Има дългогодишен опит във винарни в България и чужбина. Работил е в Австралия и Нова Зеландия, откъдето е и любовта му към винифициране на Совиньон блан. Част е от екипа на Мидалидаре от стартирането на проекта и участва в създаването и развитието на компанията от самото й начало, но съвместната му работа с Александър Алексиев стартира години по-рано. Към момента работи и по производството на пенливо вино по класически метод и взема дейно участие в изграждането на новата Винарна за пенливо вино.
Стегнат сортов нос с доминиращ аромат на зрял лимон и свежа трева, обгърнат в билкови нотки на коприва и бъз. В устата е интензивно, с отличен баланс и подчертана свежест.
Интензивният букет е доминиран аромати на зряла черна череша, сочна слива и черница, подсилени от пикантни подправки, фини нотки на пушек, сурово какао и ванилия и нежен дървесен тон.
Разкошен плодов букет от зрели, сочни малини, вишни и цариградско грозде, обгърнати от приятна цитрусова горчивина, фино усещане за ягодов лист и минерални нотки.