BG EN

От любов към виното

Дата на публикуване:

Сортовата библиотека на Мидалидаре вече е част от винения тур в имението и предизвиква интереса на посетителите. Там са засадени мостри от сортовете грозде, които успешно се култивират за производство в Могилово. След три годишни грижи с упоритост и постоянство, днес бяха събрани първите плодове на любовта към виното и емоцията на екипната работа.

Гроздето е обрано рано сутринта в малки касетки по 10-12 килограма и е охладено в хладилна камера. След охлаждането е сортирано ръчно на сортировъчна лента, като са отстранени всички некачествени зрънца. Селектираното грозде влиза в преса, където престоява няколко часа, за да може в гроздовия сок да преминат ароматите от ципата. След това се оцежда и нежно се пресова в неръждаем съд. В момента съдовете са пълни с гроздов сок от Совиньон блан, който след няколко дни предстои да бъде засят с дрожди и при ниска температура, да започне ферментация.

По време на винения тур, можете да научите подробно технологията по производство на нашите вина. Часовете на провеждане са 11:00, 13:00, 15:00, а за повече информация можете да се обадите на тел: + 359 882 041 226.

Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню