BG EN

Е-байк винен тур

Дата на публикуване:

Мидалидаре Ви кани на уникален винен тур сред природата: обиколка на лозовите масиви с електрически велосипеди. Изследвайте тероара на Могилово и се насладете на пенливите вина под сянката на стария орех в Дабовец.

Виненият вело-тур стартира в голямата източна винарна на Мидалидаре. След подробен инструктаж групата се насочва към лозов масив Дабовец. По време на обиколката на масива участниците се запознават с тероарните особености и отглежданите сортове грозде. Под сянката на ореховото дърво, до насажденията с Шардоне, се провежда кратка дегустация на пенливите вина на Мидалидаре, придружена с подходяща комбинация от дегустационни коктейлни хапки.

Следва кратко посещение на малката западна винарна на Мидалидаре, където участниците научават повече за историята на винарната и се запознават с технологията по винопроизводство.

Групата се насочва към лозов масив Шипката: най-ниската точка в самото сърце на долината. Участниците се запознават с уникалните климатични и почвени характеристики на местността, изключително подходящи за отглеждане на ароматни бели винени сортове. Кратка почивка в обособена зона дава възможност за отдих и снимки сред лозята.

Виненият вело-тур завършва в представителния магазин на територията на голямата източна винарна на Мидалидаре, където се провежда винена дегустация от Еноматик.

 

Е-байк винен тур се провежда всяка събота и неделя от 11:30 часа, в групи по седем души в компанията на гид.

Билети:

  • Възрастен – 25 лв.
  • Деца под 16-годишна възраст – 15 лв.
  • Семеен билет (двама възрастни с дете/деца) – 60 лв.

За информация и записване:

+359 886 655721 или [email protected]

Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню