BG EN

Три медала за Мидалидаре на Sakura Japan Women’s Wine Award

Дата на публикуване:

Пореден успех за Мидалидаре на международната винена сцена, този път в Япония. Вината на Мидалидаре бяха наградени със златен и два сребърни медала от Женските винени награди Сакура (Sakura Japan Women’s Wine Award). Призьорите са:

Nota Bene 2018, 0.75 L – златен медал

Midalidare Sparkling Brut, 0.75 L – сребърен медал

Midalidare Sparkling Blanc de Blancs, 0.75 L – сребърен медал

 

Наградите „Сакура“ се провеждат от 2014 г. като първото международно състезание за вино, съдийствано единствено от жени. Председателствано от Юми Танабе, активен и водещ винен лектор от Япония, Сакура постепенно се утвърждава и към момента е най-голямото и най-важното винено състезание в Азия с над 4000 проби от цял ​​свят. Резултатите от надпреварата винаги привличат вниманието както в Япония, така и в чужбина, тъй като насърчават развитието на нови критерии за подбор на вино от гледна точка на японските жени и се очаква по-нататъшно активиране на винената култура и пазара в Япония.

Това състезание се оценява изключително от женски винени специалисти, а именно сомелиери, винопроизводители, преподаватели на винени училища, журналисти, директори на ресторанти и байъри, купувачи на дребно, вносители и дистрибутори.

Наградите Сакура имат три цели: намиране на вино, подходящо за комбиниране с домашно приготвени ястия, увеличаване на консумацията на вино и разширяване и подкрепа на жените, работещи във винената индустрия.

22.03.2021 г.

Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню