BG EN

Отбелязваме 10 години по пътя към съвършенството

Дата на публикуване:

Изминаха 10 години от първия тираж на пенливо вино в Мидалидаре. Десетилетие, изпълнено с упорит труд и постоянно развитие. Пътят към съвършенство е дълъг, но сме поели по него с увереност, водени от страстно желание да създаваме най-доброто, на което сме способни. И с всяка реколта, с всеки тираж да ставаме все по-добри.

На десетата си годишнина нашите пенливи вина по традиционен метод постигнаха изключителни резултати. На 2-ри ноември, на официална церемония в Лондон, Великобритания, Световният шампионат за шампански и пенливи вина (The Champagne & Sparkling Wine World Championships) обяви призьорите за 2023 г. Перлите на Мидалидаре завоюваха четири златни и шест сребърни медала, две награди Най-добро в клас, и трофей Национален шампион.

Ето и нашите медалисти:

Пенливо вино Мидалидаре Резерва Брут Магнум (Midalidare Reserve Brut NV Magnum)

 • Национален шампион
 • Най-добро в клас Блан де Блан от България
 • Златен медал

Пенливо вино Мидалидаре Премиер Екстра Брут (Midalidare Premier Extra Brut NV)

 • Златен медал

Пенливо вино Мидалидаре Резерва Брут (Midalidare Reserve Brut NV)

 • Сребърен медал

Пенливо вино Мидалидаре Премиер Екстра Брут Магнум (Midalidare Premier Extra Brut NV Magnum)

 • Сребърен медал

Пенливо вино Мидалидаре Делукс Брут Магнум (Midalidare Deluxe Brut NV Magnum)

 • Сребърен медал

Пенливо вино Мидалидаре Делукс Брут (Midalidare Deluxe Brut NV)

 • Сребърен медал

Пенливо вино Мидалидаре Блан де Блан Брут Магнум  (Midalidare Blanc de Blancs Brut NV Magnum)

 • Сребърен медал

Пенливо вино Мидалидаре Розе Екстра Брут Магнум (Midalidare Rose Extra Brut NV Magnum)

 • Сребърен медал

По случай 10-та годишнина създадохме две юбилейни пенливи вина, които също бяха наградени с най-високо отличие и съвсем скоро ще бъдат представени на пазара:

Пенливо вино Мидалидаре Лимитед Анивърсъри Делукс Брут Магнум (Midalidare Limited Anniversary Deluxe Brut NV Magnum)

 • Златен медал

Пенливо вино Мидалидаре Анивърсъри Брут Магнум (Midalidare Anniversary Brut NV Magnum)

 • Златен медал

В очакване сме и на новото попълнение в асортимента ни с пенливи вина – Мидалидаре Брют Натюр (Midalidare Pas Dose NV) в стил Блан де Блан, което ще бъде официално представно на ДиВино Тейст 2023 (DiVino.Taste 2023) през м. декември и е отличено със сребърен медал през 2020 г. от Световния шампионат за шампански и пенливи вина (CSWWC).

Пенливите ни вина са на пазара от 2018 г., а през 2019 г. получихме първите признания и у дома, и на международната сцена. За пет години са завоювани 5 титли „Национален шампион“ и 1 титла „Световен шампион в стил Блан де Блан“, 9 трофея „Най-добро в клас“, 2 титли „Най-добро пенливо вино на България“, 1 титла „Най-добро вино на България“, 11 златни и 21 сребърни медала, а винарната е отличена с награди „Изгряваща звезда“ и „Трофей на председателя“ от най-престижния международен конкурс за шампански и пенливи вина „The Champagne and Sparkling Wines World Championships”.

Първият тираж по проекта "Midalidare Sparkling” беше направен през 2014 г. за Midalidare Deluxe Brut NV (тогава Midalidare Sparkling Brut NV). Още през следващата година започва процесът по създаване на Midalidare Blanc de Blancs Brut NV. Следват Midalidare Reserve Brut NV и Midalidare Premier Extra Brut NV – две вина от най-добрата селекция Шардоне. От края на 2021 г. на пазара е и Midalidare Rose Extra Brut NV – първото пенливо розово вино на Мидалидаре, бленд от трите позволени сорта в Шампан: Шардоне, Пино Ноар и Пино Мьоние. Петте вина, представени до момента, са в стил Блан де Блан и Розе и в категории Брут и Екстра Брут. През м. август 2022 г. отвори врати и специално проектираната база за пенливо вино, където се осъществява целия процес по винопроизводството.

Ще посрещнем новата 2024-та година с попълнението в стил Брют Натюр (Зеро Дозаж или Па Дозе/ Brut Nature; Zero Dosage; Pas Dose) и продължаваме напред по пътя към съвършенството!

Благодарим от сърце за непрестанната подкрепа и доверие на нашите почитатели!

08.11.2023 г.

Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню