BG EN

Midalidare New Zealand Marlborough Sauvignon Blanc

Midalidare New Zealand Marlborough Sauvignon Blanc


Наименование и произход: Бяло вино Совиньон Блан „Мидалидаре Нова Зеландия“ от Нова Зеландия, Марлборо, Уайхопай. 

Лозов масив: Гроздето е отгледано на лозов масив Крейглохарт.

Сорт: 100% Совиньон Блан.

Тероар:

  • Голяма надморска височина,
  • Хълмист терен с 8-10% наклон,
  • Почви с вулканичен произход, песъкливи, средно до силно каменисти, с висока водопропускливост,
  • Въздушни течения,
  • Мека зима и топло лято,
  • Оптимално съотношение между слънцегреене и валежи,
  • Изразените температурни амплитуди.

Повече информация за тероара


Беритба: Механизирана.

Винификация: 

  • Трикратно сортиране посредством Opti-Grape система,
  • Пресоване,
  • Студено настойване, декантиране и избистряне,
  • Бавна алкохолна ферментация в стоманени съдове,
  • Отлежаване върху утайките.

Зрялост: Може да се консумира веднага или да отлежава в бутилка до 2 години.

Обем: 750мл.

Затваряне: Винтова капачка.

Поръчайте онлайн


Историята на Мидалидаре е история на действието, в която мечтите се превръщат в реалност. Нашата мечта ни отведе на другия край на света, в едно вълшебно място с прекрасна природа и изключителни вина – Нова Зеландия. Идеята да създаваме вино в чужбина се роди от желанието ни да опитаме нещо различно и предизвикателно, да усъвършенстваме уменията си, да придобием нови знания.

 

Представяме Midalidare New Zealand Marlborough Sauvignon Blanc: вино, създадено от винарския екип на Мидалидаре, от грозде, отгледано и винифицирано в Марлборо.

Повече информация за проекта


Лозарство

Лозите Совиньон Блан са на средна възраст 15 години, от клон MS (Mass Selection), който се отглежда само на територията на Нова Зеландия. Поради по-сухия климат при необходимост насажденията се напояват с вода от реката Уайхопай. Формировката е единичен Гюйо (vertical shoot positioning). Добивът се контролира и редуцира до 1500 кг/дка. Регулирането на производството е еднократно, при височина на издънките е 15-20 см, т.нар. зелена резитба. Една от иновативните практики, коато се прилага в лозарството, е т.нар. Gravels – поставяне на речни камъни около корените на лозите, защото каменистите фракции служат като акумулатор на топлина.

Дегустационни бележки

Мидалидаре Нова Зеландия Марлборо Совиньон Блан разкрива пищни аромати на лайм, касис и морски бриз. Вкусовият аромат на цитрусови плодове и маракуя се подлсилва от солена свежест. В устата е плътно, отлично балансирано, с възхитително дълъг финал.

Изтеглете анотация


Записки по винопроизводството

Беритбата за Мидалидаре Нова Зеландия Марлборо Совиньон Блан се провежда в началото на м. април, за реколта 2023 на 7-ми април. Гроздето се бере в ранните сутрешни часове, изцяло механизирано. Селектира се и се пречиства трикратно посредством иновативната Opti-Grape система.

Машинно селектираното грозде постъпва в преса за отделяне на гроздовия сок. Провежда се студено настойване с цел максимално извличане на аромати от ципата. След това се отцежда и деликатно се пресова в неръждаем съд. За период от няколко дни сокът престоява в съда, за да се избистри, след което се декантира в нов съд и се засява с дрожди. Започва бавна алкохолна ферментация при контролирана температура. След приключване на ферментацията виното се охлажда и престоява върху утайката за определен период от време по осмотрение на енолога. Процесът завършва с отделяне на виното от утайката. Следват филтрация, избистряне и бутилиране.

Предложения за сервиране

  • Комбиниране с храна: Прекрасен аперитив или в съчетание с птиче месо, риба, морски дарове, зеленчуци, пикантни храни.
  • Препоръчителна температура за сервиране: 9-11°C.
  • Препоръчителна чаша за сервиране: Препоръчва се поднасяне в чаша за Совиньон Блан (високо столче, тесен балон, тесен отвор) или стандартна чаша за бяло вино. Препоръчителната температура на сервиране е 9-11°С.
  • Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 8-12°С.

Алкохолно съдържание: 12,5 об.%

Обща киселинност: 7,8 г/л

Остатъчна захар:  3,12 г/л



Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню