BG EN

Midalidare Cane Cut Syrah

Midalidare Premium Selection Malbec & Syrah

Наименование и произход: Червено вино, бленд от Малбек и Сира „Мидалидаре Премиум Селекшън“ от България, ЗГУ Тракийска низина, Могилово. Собствени лозя на Мидалидаре.

Лозов масив: Дабовец (сертифициран за Био производство).

Сорт: Малбек и  Сира от Дабовец.

Тероар: Лозов масив Дабовец

  • Сертифициран за биологично производство,
  • Надморска височина 350-400 метра,
  • Хълмист терен с 10% наклон,
  • Червени глинести почви с голямо съдържание на железни оксиди,
  • Ограничено слънцегреене,
  • Мека зима и топло лято,
  • Оптимално съотношение между слънцегреене и валежи,
  • Изразени температурни амплитуди.

Беритба: На ръка, в средата (Сира) и в края на октомври (Малбек).

Винификация:

  • Охлаждане в хладилна камера,
  • Двукратно сортиране,
  • Студено настойване и декантиране,
  • Бавна алкохолна ферментация в стоманени съдове,
  • Бавна алкохолна ферментация в дъбови бъчви,
  • Пост-ферментационно настойване,
  • Малолактична ферментация,
  • Съзряване в дъбови бъчви.

Съзряване: 10 - 12 месеца.

Зрялост: Може да се консумира веднага или да отлежава в бутилка 5 до 7 години.

Обем: 750мл.

Затваряне: Коркова тапа.

Поръчайте онлайн

Premium Selection вината на Мидалидаре са израз на сортовите характеристики в забележителния тероар на Могилово. Избрахме най-добре развиващите се лозя и най-качественото грозде, за да създадем първокласни вина на достъпна цена. Бялото вино е, разбира се, Совиньон Блан: нашата гордост и страст. Двете червени вина от серията са утвърдени синергични блендове, в които сортовете се допълват взаимно, изразявайки не само спецификите си, но и винарската философия на Мидалидаре.

 Midalidare Premium Selection Malbec & Syrah е бленд от мощния, плодов Малбек и елеганния, комплексен Сира.

Лозарство

Растенията са с френски произход, на средна възраст 17 години. Редовете са в посока Изток-Запад, с южно изложение. Формировката е двоен Гюйо (vertical shoot positioning). Регулирането на производството е двукратно – зелена резитба и прореждане по време на зреене.

Дегустационни бележки

Плътен, тъмно рубинен цвят с пурпурни оттенъци. Интензивен аромат на черни плодове – касис, боровинки, череши; пикантни подправки, черен пипер, шоколад и тон на опушен дъб. Midalidare Premium Selection Malbec & Syrah е сочно, елегантно и свежо вино, с плътно тяло и меки танини. Вкусовият аромат е плодово-пикантен, с нотки на черешов конфитюр, пипер и ванилия. Финалът е плодов, с продължителен пикантен послевкус.

Записки по винопроизводството

Гроздето за Midalidare Premium Selection Malbec & Syrah се бере в средата (Сира) и в края на октомври (Малбек). Беритбата е изцяло ръчна, в касетки от 10-12 кг, гроздето незабавно се транспортира и охлажда в хладилна камера за 24 часа.

Охладеното грозде се сортира ръчно на два етапа: първо се сортират целите гроздове, отделят се чепките и започва сортиране на гроздовите зърна. Селектираното грозде постъпва по гравитационен път в неръждаеми ферментатори, чиято форма имитира бъчва и е проект на Мидалидаре или в 400-литрови френски дъбови бъчви. Извършва се настойване при контролирана температура с цел максимално извличане на багрилна материя и плодови аромати. Следва загряване на гроздовата каша и засяване с дрожди. Голяма част от бленда ферментира в дъбови бъчви, а останалата по-малка част – в неръждаеми съдове, в зависимост от реколтата. Започва алкохолна ферментация при контролирана температура като при необходимост се извършва обливане на шапката (батонаж). След приключване на ферментацията виното се охлажда и престоява върху утайката за пост-ферментационно настойване за определен период от време. Прехвърля се в 225-литрови френски дъбови бъчви (барици) за съзряване. Протича млечно-кисела (малолактична) ферментация при контролиран температурен режим. Виното съзрява за 10-12 месеца, следва груба филтрация и купажиране. Мидалидаре Мидалидаре Премиум Селекшън Малбек и Сира се бутилира нефилтрирано, поради което е възможно образуване на благородна утайка.

Предложения за сервиране

  • Комбиниране с храна: Чудесна комбинация за крехки червени меса, зрели сирена, пикантни храни. Съчетава се с пепър стек с гарнитура от зеленчукова темпура, сочен грилован стек с плодов дресинг, ястия с патешко, отлежало сирене с плодово или зеленчуково сладко, сурово-сушени месни деликатеси или сладко-солена азиатска кухня. 
  • Декантиране: Поне час преди консумация.
  • Препоръчителна температура за сервиране: 16-18°C.
  • Препоръчителна чаша за сервиране: Препоръчва се поднасяне в чаша тип Сира Стар свят (средно-високо столче, яйцевиден балон, тесен отвор) или стандартна чаша за червено вино.
  • Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 14-18°С.

Алкохолно съдържание: 14.5 об.%

Обща киселинност: 6.6 г/л

Остатъчна захар: 2.3 г/л

pH: 3.4


Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню