BG EN

Midalidare New Zealand Marlborough Sauvignon Blanc Reserve

Midalidare New Zealand Marlborough Sauvignon Blanc Reserve


Наименование и произход: Бяло сухо вино Сингъл Винеярд Совиньон Блан Резерва „Мидалидаре Нова Зеландия“ от Марлборо, Уайхопай. 

Лозов масив: Гроздето е отгледано на лозов масив Крейглохарт.

Сорт: 100% Совиньон Блан от най-качествените лозя в най-добрия блок от лозов масив Крейглохарт, Нова Зеландия.

Тероар:

  • Голяма надморска височина,
  • Хълмист терен с 8-10% наклон,
  • Почви с вулканичен произход, песъкливи, средно до силно каменисти, с висока водопропускливост,
  • Въздушни течения,
  • Мека зима и топло лято,
  • Оптимално съотношение между слънцегреене и валежи,
  • Изразените температурни амплитуди.

Повече информация за тероара


Беритба: Механизирана.

Винификация: 

  • Трикратно сортиране посредством Opti-Grape система,
  • Пресоване,
  • Студено настойване, декантиране и избистряне,
  • Бавна алкохолна ферментация в стоманени съдове,
  • Отлежаване върху утайките.

Зрялост: Може да се консумира веднага или да отлежава в бутилка до 2 години.

Обем: 750мл.

Затваряне: Винтова капачка.

Поръчайте онлайн


Историята на Мидалидаре е история на действието, в която мечтите се превръщат в реалност. Нашата мечта ни отведе на другия край на света, в едно вълшебно място с прекрасна природа и изключителни вина – Нова Зеландия. Идеята да създаваме вино в чужбина се роди от желанието ни да опитаме нещо различно и предизвикателно, да усъвършенстваме уменията си, да придобием нови знания.

 

Най-доброто грозде от най-добрия блок - това е виното Резерва Сингъл Винеярд Совиньон Блан, създадено от екипa на Мидалидаре. Един очарователен израз на най-скъпоценната част от лозов масив Крейглокарт, вдъхновен от изключителна реколта за района на Марлборо.

Повече информация за проекта


Лозарство

Лозите Совиньон Блан са на средна възраст 15 години, от клон MS (Mass Selection), който се отглежда само на територията на Нова Зеландия. Поради по-сухия климат при необходимост насажденията се напояват с вода от реката Уайхопай. Формировката е единичен Гюйо (vertical shoot positioning). Добивът се контролира и редуцира до 1500 кг/дка. Регулирането на производството е еднократно, при височина на издънките е 15-20 см, т.нар. зелена резитба. Една от иновативните практики, коато се прилага в лозарството, е т.нар. Gravels – поставяне на речни камъни около корените на лозите, защото каменистите фракции служат като акумулатор на топлина.

Дегустационни бележки

Мидалидаре Нова Зеландия Марлборо Совиньон Блан Резерва разкрива пищни аромати на лайм, маракуя, лимонена трева и морски бриз. Вкусовият аромат на цитруси е елегантен и освежаващ. В устата е плътно, отлично балансирано, с възхитително дълъг финал.

Записки по винопроизводството

Беритбата се провежда в началото на м. април. Гроздето се бере в ранните сутрешни часове, изцяло механизирано. Селектира се и се пречиства трикратно посредством иновативната Opti-Grape система. Гроздето за Мидалидаре Нова Зеландия Марлборо Совиньон Блан Резерва е подбрано от най-качествения блок на лозовия масив.

Машинно селектираното грозде постъпва в преса за отделяне на гроздовия сок. Провежда се студено настойване с цел максимално извличане на аромати от ципата. След това се отцежда и деликатно се пресова в неръждаем съд. За период от няколко дни сокът престоява в съда, за да се избистри, след което се декантира в нов съд и се засява с дрожди. Започва бавна алкохолна ферментация при контролирана температура. След приключване на ферментацията виното се охлажда и престоява върху утайката за определен период от време по осмотрение на енолога. Процесът завършва с отделяне на виното от утайката. Следват филтрация, избистряне и бутилиране.

Предложения за сервиране

  • Комбиниране с храна: Прекрасен аперитив или в съчетание с птиче месо, риба, морски дарове, зеленчуци, пикантни храни.
  • Препоръчителна температура за сервиране: 6-10°C.
  • Препоръчителна чаша за сервиране: Препоръчва се поднасяне в чаша за Совиньон Блан (високо столче, тесен балон, тесен отвор) или стандартна чаша за бяло вино. Препоръчителната температура на сервиране е 9-11°С.
  • Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 14-18°С.

Алкохолно съдържание: 12,5 об.%

Обща киселинност: 7,6 г/л

Остатъчна захар:  4,32 г/л



Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню