BG EN

SeeS Rose

SeeS Rose

Наименование и произход: Вино розе, бленд от Каберне Совиньон и Каберне Фран „СийС“ от България, ЗГУ Тракийска низина, Могилово. Собствени лозя на Мидалидаре.

Лозов масив: Каралиец и Дабовец (сертифициран за Био производство).

Сорт: Бленд от 85% Каберне Совиньон от Каралиец и 15% Каберне Фран от Дабовец.

Тероар:

  • Сертифицирани лозя за биологично производство, (Дабовец),
  • Средна надморска височина 360-390 метра,
  • Хълмист терен с 6%-10% наклон,
  • Средно до ниско песъчливи и глинести почви (Каралиец),
  • Червени глинести почви с високо съдържание на железни оксиди (Дабовец),
  • Мека зима и топло лято,
  • Оптимално съотношение между слънцегреене и валежи,
  • Големи температурни амплитуди.

Беритба: На ръка, от началото до средата на м. октомври.

Винификация:

  • Охлаждане в хладилна камера,
  • Двукратно сортиране,
  • Студено настойване и декантиране,
  • Бавна алкохолна ферментация в стоманени съдове,
  • Съзряване върху утайките.

    Зрялост: Да се консумира в рамките на 1-2 години.

    Обем: 750мл.

    Затваряне: Коркова тапа, Диам Корк (DIAM FOR STILL WINES)

    Поръчайте онлайн


    SeeS (СийС) е розе, произведено от два големи червени сорта, които разкриват специфичен характер в Могилово: Каберне Совиньон и Каберне Фран. СийС се произвежда от най-доброто грозде, селектирано от два лозови масива на Мидалидаре: Каралиец и органично сертифицираният Дабовец.

    Лозарство

    Растенията са на средна възраст 15 години. Формировката е двоен Гюйо (VSP), плътността е около 4000 растения на хектар. Добивът се контролира и редуцира. Регулирането на производството е двукратно – зелена резитба и прореждане по време на зреене, неколкократно в зависимост от сорта.

    Дегустационни бележки

    Красив, блестящ малиново-розов цвят. Интензивният плодов букет разкрива аромати на череша, червена боровинка и касис, подсилени от тон на червен грейпфрут и намек за ягодов лист. СийС Розе е свежо, минерално вино с отличен баланс и хармоничен плодов вкус с лека пикантност и фини цитрусови акценти на финала. Послевкусът е продължителен и минерален.

    Изтеглете анотация

    Записки по винопроизводството

    Гроздето за SeeS Rose се бере в ранните сутрешни часове. Беритбата започва по-рано в сравнение с прибирането на същите сортове за производство на червено вино. Гроздето се събира изцяло ръчно в малки касетки по 10-12 кг. Набраното грозде незабавно се транспортира и охлажда в хладилна камера за 24 часа. Сортира се ръчно на два етапа: първо се сортират целите гроздове, отделят се чепките и започва сортиране на гроздовите зърна. По гравитационен път селектираното грозде постъпва в преса за отделяне на гроздовия сок. Провежда се няколко-часово студено настойване с цел максимално извличане на аромати от ципата. Следва отцеждане и деликатно пресоване в неръждаем съд с капацитет от 500 до 5000л. За период от 24 до 48 часа сокът престоява в съда, за да се избистри, след което се засява с дрожди. Протича ферментация при контролирана температура за около две седмици. След приключване на ферментацията виното се охлажда и престоява върху фината утайката за 30-50 дни като при необходимост се извършва батонаж (вдигане на утайките). Процесът завършва с отделяне на виното от утайката. Следват филтрация, избистряне, блендиране и бутилиране.

    Предложения за сервиране

    • Комбиниране с храна: Отличен аперитив. Чудесно се комбинира с риба, морски храни, бели меса, крехки червени меса, пикантни храни. Съчетава се добре с хрупкави ордьоври с пикантен сос; сирене Фета с мента, гриловани ракообразни (стриди, раци) и сьомга, картофена салата с бекон, меки сирена като Камамбер и Бри, гаспачо, пикантно къри. 
    • Препоръчителна температура за сервиране: 9-13°C
    • Препоръчителна чаша за сервиране: Чаша за розе розе тип Разширяващ се отвор (Flared Lip Rose Glass) или стандартна чаша за бяло вино.
    • Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 8-12°С

    Алкохолно съдържание: 13 об.%

    Обща киселинност: 6,5 г/л

    Остатъчна захар: 1,4 г/л

    pH: 3,23


    Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

    Меню