Наименование и произход: Вино розе, бленд от Каберне Совиньон и Каберне Фран „СийС“ от България, ЗГУ Тракийска низина, Могилово. Собствени лозя на Мидалидаре.
Лозов масив: Каралиец и Дабовец (сертифициран за Био производство).
Сорт: Бленд от 85% Каберне Совиньон от Каралиец и 15% Каберне Фран от Дабовец.
Тероар:
Беритба: На ръка, от началото до средата на м. октомври.
Винификация:
Зрялост: Да се консумира в рамките на 1-2 години.
Обем: 750мл.
Затваряне: Коркова тапа, Диам Корк (DIAM FOR STILL WINES)
SeeS (СийС) е розе, произведено от два големи червени сорта, които разкриват специфичен характер в Могилово: Каберне Совиньон и Каберне Фран. СийС се произвежда от най-доброто грозде, селектирано от два лозови масива на Мидалидаре: Каралиец и органично сертифицираният Дабовец.
Растенията са на средна възраст 15 години. Формировката е двоен Гюйо (VSP), плътността е около 4000 растения на хектар. Добивът се контролира и редуцира. Регулирането на производството е двукратно – зелена резитба и прореждане по време на зреене, неколкократно в зависимост от сорта.
Красив, блестящ малиново-розов цвят. Интензивният плодов букет разкрива аромати на череша, червена боровинка и касис, подсилени от тон на червен грейпфрут и намек за ягодов лист. СийС Розе е свежо, минерално вино с отличен баланс и хармоничен плодов вкус с лека пикантност и фини цитрусови акценти на финала. Послевкусът е продължителен и минерален.
Гроздето за SeeS Rose се бере в ранните сутрешни часове. Беритбата започва по-рано в сравнение с прибирането на същите сортове за производство на червено вино. Гроздето се събира изцяло ръчно в малки касетки по 10-12 кг. Набраното грозде незабавно се транспортира и охлажда в хладилна камера за 24 часа. Сортира се ръчно на два етапа: първо се сортират целите гроздове, отделят се чепките и започва сортиране на гроздовите зърна. По гравитационен път селектираното грозде постъпва в преса за отделяне на гроздовия сок. Провежда се няколко-часово студено настойване с цел максимално извличане на аромати от ципата. Следва отцеждане и деликатно пресоване в неръждаем съд с капацитет от 500 до 5000л. За период от 24 до 48 часа сокът престоява в съда, за да се избистри, след което се засява с дрожди. Протича ферментация при контролирана температура за около две седмици. След приключване на ферментацията виното се охлажда и престоява върху фината утайката за 30-50 дни като при необходимост се извършва батонаж (вдигане на утайките). Процесът завършва с отделяне на виното от утайката. Следват филтрация, избистряне, блендиране и бутилиране.
Алкохолно съдържание: 13 об.%
Обща киселинност: 6,5 г/л
Остатъчна захар: 1,4 г/л
pH: 3,23