Контакти BG EN

SeeS Rose

SeeS Rose

Наименование и произход: SeeS, вино розе от България, ЗГУ Тракийска низина, Могилово.

Собствени лозя на Мидалидаре: лозови масиви Каралиец и Дабовец (сертифициран за Био производство).

Лозов масив: Каралиец, Дабовец (сертифициран за Био производство).

Сорт: Бленд от 85% Каберне Совиньон и 15% Каберне Фран

Беритба: На ръка

Винификация:

  • Студено настойване;
  • Алкохолна ферментация в стоманени съдове;
  • Съзряване върху утайките;

Зрялост: Да се консумира в рамките на 1-2 години

Обем: 750мл

Затваряне: Коркова тапа

Поръчайте онлайн

Изтеглете анотация

SeeS (СийС) е розе, произведено от два големи червени сорта, които разкриват специфичен характер в Могилово: Каберне Совиньон и Каберне Фран. СийС се произвежда от най-доброто грозде, селектирано от два лозови масива на Мидалидаре: Каралиец и органично сертифицираният Дабовец.

Дегустационни бележки

Красив, интензивен цвят лучена люспа с ярки оттенъци. Разкошен пикантен аромат с нюанси на червени горски плодове.  СийС Розе е вино с балансирана свежест и пикантност във вкуса и фини цитрусови акценти на финала.

Записки по винопроизводството

Гроздето за SeeS Rose се бере в ранните сутрешни часове. Беритбата започва по-рано в сравнение с прибирането на същите сортове за производство на червено вино. Гроздето се събира изцяло ръчно в малки касетки по 10-12 кг. Набраното грозде незабавно се транспортира и охлажда в хладилна камера за 24 часа. Сортира се ръчно на два етапа: първо се сортират целите гроздове, отделят се чепките и започва сортиране на гроздовите зърна. По гравитационен път селектираното грозде постъпва в преса за отделяне на гроздовия сок. Провежда се няколко-часово студено настойване с цел максимално извличане на аромати от ципата. Следва отцеждане и деликатно пресоване в неръждаем съд с капацитет от 500 до 5000л. За период от 24 до 48 часа сокът престоява в съда, за да се избистри, след което се засява с дрожди. Протича ферментация при контролирана температура за около две седмици. След приключване на ферментацията виното се охлажда и престоява върху фината утайката за 30-50 дни като при необходимост се извършва батонаж (вдигане на утайките). Процесът завършва с отделяне на виното от утайката. Следват филтрация, избистряне, блендиране и бутилиране.

Предложения за сервиране

  • Комбиниране с храна: Отличен аперитив. Чудесно се комбинира с риба, морски храни, бели меса, крехки червени меса, пикантни храни. Съчетава се добре с хрупкави ордьоври с пикантен сос; сирене Фета с мента, гриловани ракообразни (стриди, раци) и сьомга, картофена салата с бекон, меки сирена като Камамбер и Бри, гаспачо, пикантно къри. 
  • Препоръчителна температура за сервиране: 9-13°C
  • Препоръчителна чаша за сервиране: Чаша за розе розе тип Разширяващ се отвор (Flared Lip Rose Glass) или стандартна чаша за бяло вино.
  • Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 8-12°С

Алкохолно съдържание: 13 об.%

Обща киселинност: 6,5 г/л

Остатъчна захар: 1,4 г/л

pH: 3,23


Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню