Контакти BG EN

Midalidare Reserve

Midalidare Reserve Single Vineyard

Наименование и произход: ЗГУ Тракийска низина, България.

Собствени лозя на Мидалидаре.

Лозов масив: Каралиец.

Сорт: Бленд от 80% Мерло, 14% Сира, 4% Каберне Совиньон и 2% Пти Вердо.

Беритба: На ръка.

Винификация:

  • Студено настойване;
  • Алкохолна ферментация в дъбови бъчви;
  • Пост-ферментационно настойване;
  • Съзряване в дъбови бъчви;
  • Отлежаване в бутилка.

Отлежаване: 24-40 месеца.

Зрялост: Може да се консумира веднага или да старее 15 и повече години.

Обем: 750мл.

Затваряне: Коркова тапа.

Поръчайте онлайн

Мидалидаре Резерва Сингъл Винеярд е произведено от собствени лозя на Мидалидаре: лозов масив Каралиец. Лозите от четирите сорта са засадени на алувиални, канелено-горски почви, средно и високо глинести. Добивът е контролиран и редуциран до 200 кг/дка.

Дегустационни бележки

Жив, непрогледен, тъмно червен цвят. Ароматът е доминиран от зрели червени плодове, череша, черни горски плодове, сурово какао, сладък пипер, ванилия, сурово-пушено месо.  Мидалидаре Резерва Сингъл Винеярд се отличава със стопени, кадифени танини, перфектна киселинност и мощ, която все още не се е разкрила напълно. Притежава изключителна дължина на послевкуса.

Записки по винопроизводството

Гроздето се бере в ранните сутрешни часове, изцяло ръчно в касетки от 10-12 кг. Незабавно се транспортира и охлажда в хладилна камера за 24 часа. Сортира се ръчно на два етапа: първо се сортират целите гроздове, отделят се чепките и започва сортиране на гроздовите зърна. Селектираното грозде постъпва по гравитационен път в нови 400-литрови френски дъбови бъчви. Извършва се настойване при контролирана температура с цел максимално извличане на багрилна материя и плодови аромати. Следва загряване на гроздовата каша и засяване с дрожди. Започва алкохолна ферментация при контролирана температура. След приключването й виното се охлажда и престоява върху утайката за пост-ферментационно настойване за около месец, след което се прехвърля за съзряване в специално подбрани нови 225-литрови френски дъбови бъчви (барици) с много фини пори от региона на Тронсе - Франция. Протича  млечно-кисела (малолактична) ферментация при контролирана температура. Виното съзрява най-малко 24 месеца, следва груба филтрация и купажиране. Процесът завършва със 16-месечно отлежаване в бутилка. Мидалидаре Резерва се бутилира необработено, поради което е възможно образуване на благородна утайка.

Предложения за сервиране

  • Комбиниране с храна: Отлична компания за печени или гриловани червени меса (телешко, свинско, агнешко); пържола във винен сос, Ростбиф; агнешко с гъби; ястия с трюфели; печен дивеч; печена пуйка, патица и токачка; твърди сирена.
  • Декантиране: Поне два часа преди сервиране.
  • Препоръчителна температура за сервиране: 16-18°C.
  • Препоръчителна чаша за сервиране: Чаша тип Бордо (високо столче, широк балон, широк отвор) или стандартна чаша за червено вино.
  • Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 12-15°С.

Алкохолно съдържание: 14,5 об.%

Обща киселинност: 6,2 г/л

Остатъчна захар: 3,8 г/л

pH: 3,35


Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню