Контакти BG EN

Rockn'Rolla

Наименование и произход: ЗГУ Тракийска низина, България.

Собствени лозя на Мидалидаре.

Лозов масив: Каралиец и Дабовец (сертифициран за Био производство).

Сорт: Бленд от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло.

Беритба: На ръка.

Винификация:

  • Студено настойване;
  • Алкохолна ферментация в дъбови бъчви;
  • Алкохолна ферментация в стоманени съдове;
  • Пост-ферментационно настойване;
  • Съзряване в дъбови бъчви.

Отлежаване: 12 месеца.

Зрялост: Може да се консумира веднага или да отлежава 10 и повече години.

Обем: 750мл, 1500 мл.

Затваряне: Коркова тапа.

Поръчайте онлайн


Дегустационни бележки

Наситен, тъмно червен цвят с леки керемидени оттенъци. Елегантен, сложен аромат на зрели червени плодове, пушек, кожа, пипер, подсилен от ванилия и мармаладени тонове. Отлична концентрация и прекрасен баланс, добра киселинност и богат вкус. Финалът е продължителен и запомнящ се.

Записки по винопроизводството

Гроздето се бере в ранните сутрешни часове, изцяло ръчно в касетки от 10-12 кг, незабавно се транспортира и охлажда в хладилна камера за 24 часа. Сортира се ръчно на два етапа: първо се сортират целите гроздове, отделят се чепките и започва сортиране на гроздовите зърна. Селектираното грозде постъпва по гравитационен път в неръждаеми ферментатори, чиято форма имитира бъчва и е проект на Мидалидаре. Извършва се настойване при контролирана температура с цел максимално извличане на   багрилна материя и плодови аромати. Следва загряване на гроздовата каша и засяване с дрожди. Малка част от бленда ферментира в 400-литрови френски дъбови бъчви, останалата част – в неръждаеми съдове. Започва алкохолна ферментация при контролирана температура, която продължава 15-25 дни като при необходимост се извършва обливане на шапката. След приключване на ферментацията виното се охлажда и престоява върху утайката за пост-ферментационно настойване за определен период от време. Прехвърля се в 225-литрови френски дъбови бъчви (барици) за съзряване. Протича  млечно-кисела (малолактична) ферментация при контролиран температурен режим. Виното съзрява най-малко 12 месеца, следва груба филтрация и купажиране. Рокен‘Рола се бутилира се необработено, поради което е възможно образуване на благородна утайка.

Предложения за сервиране

  • Комбиниране с храна: Прекрасно се комбинира с печено или гриловано агнешко, Ростбиф, телешко, еленово или сърнешко месо, яхнии с червено вино, английски сирена и твърди сирена.
  • Декантиране: поне два часа преди консумация.

  • Препоръчителна температура за сервиране: 16-18°C.
  • Препоръчителна чаша за сервиране: Чаша Чаша тип Бордо (със средно-високо столче, широки балон и отвор).
  • Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 12-15°С.

Алкохолно съдържание: 14 об.%

Обща киселинност: 6,2 г/л

Остатъчна захар: 3,2 г/л

pH: 3,35


Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню