Контакти BG EN

Mogilovo Village

Наименование и произход: ЗГУ Тракийска низина, България.

Собствени лозя на Мидалидаре.

Лозов масив: Каралиец, Шипката.

Сорт: Бленд от Каберне Совиньон, Мерло и Пти Вердо.

Беритба: На ръка.

Винификация:

  • Студено настойване; 
  • Алкохолна ферментация в стоманени съдове;
  • Алкохолна ферментация в бъчви;
  • Пост-ферментационно настойване;
  • Съзряване в дъбови бъчви;

Отлежаване: 10-12 месеца.

Зрялост: Може да се консумира веднага или да отлежава 3-5 години.

Обем: 750мл.

Затваряне: Коркова тапа.

Поръчайте онлайн


Дегустационни бележки

Наситен пурпурно червен цвят. Комплексен, пикантен, атрактивен аромат, преобладават зрели червени плодове и нотки на дъб. Обемно, обло и сочно вино. Във вкуса се долавят сушени плодове, шоколад, кожа и ванилия. Дълъг финал и отличен послевкус.

Записки по винопроизводството

Гроздето се бере в ранните сутрешни часове, изцяло ръчно в касетки от 10-12 кг, незабавно се транспортира и охлажда в хладилна камера за 24 часа. Сортира се ръчно на два етапа: първо се сортират целите гроздове, отделят се чепките и започва сортиране на гроздовите зърна. Селектираното грозде постъпва по гравитационен път в неръждаеми ферментатори, чиято форма имитира бъчва и е проект на Мидалидаре. Извършва се настойване при контролирана температура за 10-20 дни с цел максимално извличане на   багрилна материя и плодови аромати. Следва загряване на гроздовата каша и засяване с дрожди. Малка част от бленда ферментира в 400-литрови френски дъбови бъчви, останалата част – в неръждаеми съдове. Започва алкохолна ферментация при контролирана температура, която продължава 15-25 дни като при необходимост се извършва обливане на шапката. След приключване на ферментацията виното се охлажда и престоява върху утайката за пост-ферментационно настойване, след което се прехвърля в 225-литрови френски дъбови бъчви (барици) за съзряване. Протича  млечно-кисела (малолактична) ферментация при контролиран температурен режим. Виното престоява около 10-12 месеца в бъчвите, следва груба филтрация и купажиране. Могилово Вилидж се бутилира необработено, поради което е възможно образуване на благородна утайка.

Предложения за сервиране

  • Комбиниране с храна: Прекрасно се комбинира със сурово сушени меса, пате или терин; студени телешки и дивечови меса; телешки или свински стек с гарнитура от картофи или бобови (зелен фасул, леща, нахут); месни пайове (Овчарски пай или Хачис Парментиер); козе и овче сирене, както и сирене Бри и Камембер.
  • Препоръчителна температура за сервиране: 16-18°C.
  • Препоръчителна чаша за сервиране: Чаша тип Бордо (високо столче, широк балон, широк отвор) или стандартна чаша за червено вино.
  • Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 12-15°С.

Алкохолно съдържание: 14 об.%

Обща киселинност: 6,75 г/л

Остатъчна захар: 3,5 г/л

pH: 3,27


Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню