BG EN

Иновация днес, традиция утре

Дата на публикуване:

GO TO ENGLISH VERSION

Вчера бе, когато представяхме първите плодове от работата ни - първите вина, създадени в Мидалидаре. Вчера и преди 10 години.

Измина десетилетие, през което работихме упорито, развивахме уменията си и вземахме най-доброто както от успешните, така и от трудните реколти. Следвахме традициите и прегръщахме иновациите. В съзвучие с винарската философия на Мидалидаре, чиито основи поставихме самите ние, вървяхме по своя път със страст, уважение и устрем към успех. Гордеем се с постиженията си, но продължаваме да трупаме знания и да усъвършенстваме работата си.

Голямо бе желанието ни да ознаменуваме този юбилей с нещо изключително, с което да поставим началото на още един обичай. Решихме да създадем нещо ново, но и старо; традиционно и при все това модерно; нещо вълнуващо и различно, но все пак в стила на Мидалидаре.

Събрахме двата най-обичани сорта, които не спират да очароват с изключителното си развитие в Могилово: Сира – олицетворение на аристокрацията сред винените сортове, и Малбек – позабравеният и възроден от Новия свят гигант. Към бленда добавихме вече бутилирани стара реколта Сира и още по-стара реколта Малбек.

Така се роди Midalidare Multi-vintage – една иновация, която да превърнем в бъдеща традиция.

„Мидалидаре Мулти-винтидж“ е вино от три реколти, подбрани според собствените им характеристики и възможности да влезнат в бленд. Основата е комбинация от 68,6% Малбек и 26,7% Сира от актуалната 2019-та реколта, към която са добавени 2.8% Сира 2015 от бутилка и 1.9% Малбек 2013 от бутилка. Всички реколти вино са от грозде, предназначено за нашата серия Grand Vintage, каквито са и отворените бутилки в бленда Multi-vintage.

С този проект отбелязваме 10 години на винената сцена и поставяме началото на една традиция: всяка следваща година да създаваме нов „Мулти“ бленд. Надяваме се, че първото издание на Multi-vintage ще Ви развълнува така, както вълнува и нас.

Благодарим Ви, че сте почитатели на Мидалидаре и оценявате нашата работа.

03.12.2020 г.

Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню