BG EN

Изберете цвят, последвайте локацията, пътувайте с 42/25

Дата на публикуване:

42 градуса географска ширина и 25 градуса географска дължина

Точно тук, сред хълмовете на Сърнена Средна гора, в китното село Могилово, между тези координати е сгушено винарско имение Мидалидаре. Един винен оазис, където с много желание и любов, почит към традициите и уважение към природните дадености създаваме нашите вина. Някои са чували за тях, други са ги опитвали, а трети дори са идвали и са усетили обаянието на Мидалидаре.

Създадохме 42/25 за всички Вас. За да може всеки, по всяко време и от всяко място да се пренесе в Могилово и с няколко глътки да усети любовта, с която допълваме нашите вина. Да вдъхне не само аромата, но и духа на Мидалидаре.

42/25 е вино, което не просто говори с аромата и вкуса си, то е началото на едно вълнуващо пътешествие. Дестинацията е Могилово, но важна е емоцията. А тя започва с чаша 42/25 от мястото, където се намирате, преминава през 42 градуса географска ширина и 25 градуса географска дължина и свършва там, където Вие решите.

Зеленият „Пин“ ни отвежда на трите най-източни лозя в лозов масив Шипката. Там се намират насажденията за 42/25 Совиньон Блан. Комбинацията от глинеста почва, която гарантира правилнoто развитие на лозите, подчертаният температурен диапазон, перфектното изложение и внимателно обмисленото иновативно лозарство осигуряват развитието на разкошни ароматни комплекси у гроздето и по този начин перфектни характеристики на виното. 42/25 Совиньон Блан разкрива разкошни аромати на прясно окосена трева, зелена ябълка и сочен лимон, елегантно обгърнати от бъзов цвят и нотки на прясна коприва. В устата е много свежо, тревисто-плодово, с фини нотки на бъз, цитрус и зелена ябълка. Вино с леко тяло, отличен баланс, средно продължителен финал и минерален послевкус.

Жълтият „Пин“ е поставен отново в източната част на лозов масив Шипката, където на три съседни лозя са засадени сортовете Шардоне, Вионие и Совиньон Блан. Белият бленд от серията 42/25 е разкошна комбинация, но тук освен специфичния тероар, голямо влияние оказва иновативното винопроизводство. Трите сорта се винифицират индивидуално и преминават през различни процеси, за да бъдат блендирани и представени на пазара като 42/25 Шардоне, Вионие и Совиньон Блан. Виното разкрива разкошен букет от плодови аромати на жълта ябълка, зряла круша, сочен лимон и червен грейпфрут, подсилени от пищни цветни нотки на бели цветя и елегантен ванилов тон, резултат от ферментацията в дъб. В устата виното е леко, свежо и минерално, отлично балансирано и с ясно изразен вкусов аромат на зрели плодове, прасковен цвят и дъбови нотки. Финалът е със средна продължителност, минерален, с маслено-цитрусов послевкус.

Розовият „Пин“ отново води на изток, но лозовият масив е Дабовец. И, разбира се, гроздето е Сира: най-ярката звезда измежду червените сортове в Мидалидаре. В 42/25 Розе от Сира се преплитат изключителен тероар и два уникални клона лози, които, подпомогнати от внимателно лозарство и правилно винифициране, разкриват големия потенциал на винарната. 42/25 Розе от Сира блести в разкошен сьомгово розов цвят с леки сиви оттенъци. Интензивен и многопластов, ароматът е доминиращо плодов. Атрактивни нотки на червени горски плодове - ягоди, малини и червени боровинки, се преплитат с тон на зелена ябълка, вишна и зрял лимон, обгърнати от свежи зелени билки и ягодов лист. Ароматът прелива в освежаващ плодов вкус, доминиран от зрели малини, вишни и цариградско грозде. 42/25 Розе е свежо, игриво и отлично балансирано в устата, с леко тяло и разкошен плодов финал.

42/25 Совиньон Блан 2019, 42/25 Шардоне, Вионие и Совиньон Блан 2019 и 42/25 Розе от Сира 2019 вече са налични в електронния магазин на Мидалидаре и в търговската мрежа.

25.05.2020

Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню