Наименование и произход: ЗГУ Тракийска низина, България.
Собствени лозя на Мидалидаре.
Лозов масив: Каралиец, Дабовец (сертифициран за Био производство), Шипката.
Сорт: Бленд от Каберне Совиньон, Мерло, Малбек и Сира.
Беритба: На ръка.
Винификация:
Отлежаване: 6-10 месеца.
Зрялост: Може да се консумира веднага или да отлежава 2-4 години.
Обем: 375мл, 750мл, 1500 мл., Bag-in-Box 3000 мл.
Затваряне: Коркова тапа, винтова капачка.
Плътен рубинен цвят с виолетови оттенъци. На нос преобладават аромати на зрели череши, горски плодове, касис, пикантни нотки и тон на опушено. Карпе Дием Ред е вино с кадифено тяло, меки танини, чудесен плодов вкус и продължителен послевкус.
Гроздето се бере в ранните сутрешни часове, изцяло ръчно в касетки от 10-12 кг. Незабавно се транспортира и охлажда в хладилна камера за 24 часа. Сортира се ръчно на два етапа: първо се сортират целите гроздове, отделят се чепките и започва сортиране на гроздовите зърна. По гравитационен път селектираното грозде постъпва в неръждаеми ферментатори, чиято форма имитира бъчва и е проект на Мидалидаре. Извършва се студено настойване при контролирана температура с цел максимално извличане на багрилна материя и плодови аромати. Следва загряване на гроздовата каша и засяване с дрожди. Започва алкохолна ферментация при контролирана температура като при необходимост се извършва обливане на шапката. След приключване на ферментацията виното се охлажда и престоява върху утайката за пост-ферментационно настойване, след което част от него се прехвърля в 225-литрови френски дъбови бъчви (барици) за съзряване. Протича млечно-кисела (малолактична) ферментация при контролирана температура. Виното за Карпе Дием Ред частично съзрява за около 6-10 месеца в дъб, следва груба филтрация, купажиране и бутилиране.
Алкохолно съдържание: 14,5 об.%
Обща киселинност: 6,46 г/л
Остатъчна захар: 3,6 г/л
pH: 3,4