BG EN

Happy 10 Years

Дата на публикуване:

GO TO ENGLISH VERSION

Неусетно изминаха 10 години от представянето на първите вина. Вече десетилетие Мидалидаре е на пазара и има своето място в сърцата както на българската, така и на международната публика.

Винарите и лозарите на Мидалидаре научиха много уроци, придобиха значителен опит и опознаха добре възможностите и природните дадености на Могилово. Основна цел на винарната е затвърждаване на позициите, поддържане на висок имидж и подобряване на качеството с всяка следваща реколта.

За 10 години се родиха 38 разкошни вина, всяко със свой собствен, неповторим стил. Силвър Ейнджъл и Мидалидаре Совиньон Блан Премиум Селекшън  покориха почитателите на Совиньон Блан, а Ейнджълс Шеър Шардоне и Калиста – тези на Шардоне.

Сира на Мидалидаре е еталон с вината Ейнджълс Шеър Сира, Гранд Винтидж Сира  и Уайнмейкърс Чойс Сира, а Малбек не отстъпва позиции с Гранд Винтидж Малбек.

Любителите на розово вино бяха спечелени от Розе де Мурведър и Розе де Мурведър Сингъл Барел, а ценителите на пенливо вино почетоха по достойнство Мидалидаре Спарклинг Брут и Мидалидаре Спарклинг Блан де Блан.

За едно десетилетие малкото и китно село Могилово беше преобразено и се завърна на картата на България не само като уникален лозаро-винарски микрорайон, но и като прекрасно място и желана дестинация за отдих, СПА туризъм, забавления и културни екскурзии.

Малката винарна, вече с увеличен капацитет, се превърна в голямо имение с втора, по-голяма винарна, на територията на която предстои скорошно откриване на специална полу-подземна база за производство на пенливо вино по традиционен метод. Изцяло обновената инфраструктура, асфалтов път и частична канализация в селото, реновирани и добре поддържани паркове и зелени площи и възстановеният православен храм допълват елегантния Мидалидаре Хотел и СПА и модерния Гастро Пъб, спортните съоръжения и отлично стопанисвания язовир за спортен риболов с новопостроените около него бунгала.

Заобиколено от разкошната природа на Сърнена Средна Гора, имението Мидалидаре е домакин на множество спортни и културни събития. В годините на територията на винарната са провеждани мащабни фестивали като „Международен фестивал на 3D рисунката“ и „Мидалидаре Рок в долината на виното“ (чието второ издание предстои през 2021 г.). Редица културни и спортни мероприятия също са част от историята на винарната: „Велорали и маратон Средна Гора“, „Електрически велосипед, вино и природа“, "Фолклорна магия" съвместно с Държавен Куклен театър Стара Загора, „Вино с книга“, „Рисуване, вино и грънчарство във Виртуозо Арт“.

Гости и партньори на Мидалидаре са били множество професионалисти в своята област като готвачите Лео Бианки и Ути Бъчваров; музикантите Дий Снайдер, Готхард, Доро Пеш, Удо Диркшнайдер, „Вокално трио Grammy“, „Mike Sax”, „Ривайвъл“, Васил Петров, Преслава Пейчева, Михаела Маринова, Прея, Ненчо Балабанов, Нети, Ясен Велчев; художниците Алекс Максиов, Леон Кеер, Роберто Карлос Тревино Родригес, Фредерике Уотърс, Куболикуидо; журналистът Георги Тошев; авторът Мария Лалева; дейците на българското кино Стефан Командарев и братя Чучкови.

Десет години изминаха от началото. Много беше направено, понякога с лекота, друг път с упорит труд и голяма воля. Но винаги с любов и страст към хубавото вино, качественото обслужване и незабравимото изживяване; винаги с уважение към природата и всичките й проявления.

Целият екип на Мидалидаре с гордост и голяма благодарност отбелязва първи юбилей и с вяра и надежда гледа към следващата декада в историята на винарната.

11.11.2020 г.

Въведете имейл, ако желаете да получавате новини от Мидалидаре

Меню