Мидалидаре е резултат от упорит съвместен труд.
Целият екип на компанията дава своя принос за постигане на неподражаемия стил и изключителния характер на вината.
Собственик
„Благодаря за доверието“
Eнолог и управител
Александър Алексиев има интерес към винопроизводството още от малък. Завършва “Технология на виното” в Университета по Хранителни технологии в гр.Пловдив. Първото му назначение като технолог-винар е в с.Оряховица. Има дългогодишен стаж в България и чужбина. Работил е в Австралия, Нова Зеландия и Аржентина. Бил е част от екипа на Two Hands, Villa Maria, Henschke, Monteviejo, Whitehaven. Александър Алексиев, както и Николай Катеров и Николай Димитров, е един от създателите и изпълнителите на целия проект Мидалидаре. През 2013 г става управител на компанията, но продължава работата си като енолог с още по-голяма страст и желание и непрестанно усъвършенства знанията и уменията си. Уважава всеки сорт грозде, но най-голямо удовлетворение му доставя винифицирането на Совиньон Блан и Сира.
Интензивният и характерен сортов аромат на зрели червени и черни плодове и черен пипер се допълва с нотки на пушек и виолетки. В устата е сочно и заоблено, пикантно, с отличен баланс, плътно тяло и меки танини.
Пищни аромати на лайм, касис и морски бриз. Вкусовият аромат на цитрусови плодове и маракуя се подлсилва от солена свежест. В устата е плътно, отлично балансирано, с възхитително дълъг финал
Плътен мус от фини перли с много продължителна игра. Интензивният плодов аромат на зрели ябълки, круши и зелени билки прелива в прекрасно балансиран и освежаващ вкус.
Eнолог
Николай Катеров е завършил “Технология на виното” в Университета по Хранителни Технологии в гр. Пловдив. Има дългогодишен опит във винарни в България и чужбина. Работил е в Австралия и Нова Зеландия, откъдето е и любовта му към винифициране на Совиньон блан. Част е от екипа на Мидалидаре от стартирането на проекта и участва в създаването и развитието на компанията от самото й начало, но съвместната му работа с Александър Алексиев стартира години по-рано. Към момента работи и по производството на пенливо вино по класически метод и взема дейно участие в изграждането на новата Винарна за пенливо вино.
Стегнат сортов нос с доминиращ аромат на зрял лимон и свежа трева, обгърнат в билкови нотки на коприва и бъз. В устата е интензивно, с отличен баланс и подчертана свежест.
Интензивният букет е доминиран аромати на зряла черна череша, сочна слива и черница, подсилени от пикантни подправки, фини нотки на пушек, сурово какао и ванилия и нежен дървесен тон.
Разкошен плодов букет от зрели, сочни малини, вишни и цариградско грозде, обгърнати от приятна цитрусова горчивина, фино усещане за ягодов лист и минерални нотки.
Агроном
Димитър Павлов е завършил “Агрономия” в Аграрен университет - гр. Пловдив. Работил е за редица български винарни, където е имал възможността да се учи от известни френски агрономи. Има опит в работа с големи лозови масиви, както и в производството на посадъчен материал. Присъединява се към екипа на Мидалидаре през 2012 г. за 3 години и се завръща в началото на 2021 г. Казва, че в лозето всяка лоза носи отделна съдба, и признава пристрастията си към сортовете Мерло, Сира и Малбек.
Интригуващи плодови аромати на боровинки и зрели сливи, подсилени от конфитюрен тон на сладко от черни череши и изразени пикантни нотки на черен пипер и ароматни подправки, нежен натурален шоколад и намек за опушено месо и ванилия.
Интензивен, интригуващ аромат на подправки, черен пипер, сушени плодове, пушек. Елегантно добре балансирано тяло с отлична структура и обем, добре интегрирани нотки на опушен дъб.
Интензивен пикантно-плодов аромат, доминиран от подправкови нотки на черен пипер и карамфилово дърво и сочни плодове, характерни за сорта: черни череши, къпини, цариградско грозде и зряла слива.
Aсистент енолог
Марин Маринов е завършил “Счетоводна отчетност” в Търговска гимназия, гр.Стара Загора. Продължава развитието си в колеж със специалност “Икономика и Мениджмънт”. Като второ поколение винар проявява интерес към винопроизводството и започва работа в Мидалидаре през м.септември 2010г. Преоткрива себе си и бързо усвоява технологията. Скоро след това е назначен за супервайзор на западната винарна. В момента изучава “Технология на виното” в Университета по Хранителни технологии в гр.Пловдив, межувременно преминава и обучение в Нова Зеландия. Любимият му сорт е Каберне Фран, но има и пристрастие към Midalidare Chardonnay Calista. Най-голямата му страст е пенливото вино и непрестанно разширява знанията си в областта.
Атрактивен многопластов нос с нотки на тропически плодове, ванилов крем, лимонови резанки, печен лешник, какао и масло, приятно обгърнати от тон на сладки подправки и опушено.
Интензивен, типичен сортов аромат на чушка, допълнена от аромати на касис и малини и нотки на пушек. Елегантно тяло, меко и хармонично с много наситен, интригуващ вкусов аромат. Дълъг послевкус.
Нежен мус от елегантни балончета. Интензивен флорален аромат, богат и същевременно възхитително освежаващ вкус, чист и приятен финал. Свежо, разкошно плодово вино с подканящ финес.
Ръководител отдел Логистика
Николай Димитров е завършил механотехникум с биотехника. Започва работа като стажант във винарството и минава през всички етапи на винопроизводството. Преди да започне работа в компанията, има 15-годишен опит в областта на виното. Николай Димитров е част от екипа, който създава и реализира проекта Мидалидаре от самото начало. Любимият му етап от създаването на вино е ферментацията, защото обича да наблюдава трансформацията на гроздовия сок. Преди да оглави логистичния отдел на Мидалидаре, Николай Димитров е супервайзер на източната винарна и ръководител на екипа. Има силни пристрастия към Малбека и особено към Midalidare Grand Vintage Malbec.
Аромати на зрели, сушени плодове, синя слива, стафида, бадем. Отлична концентрация във вкуса. Меко, но много обемно и мощно. Добре балансирани киселини. Интензивен и запомнящ се вкусов аромат, дълъг финал.
Нежен аромат на индрише, акация и бъзов цвят, подсилен от нотки на зрял лимон и пресни билки. Във вкусовият аромат преобладава индрише и сочен грейпфрут, с леко маслено усещане.
Интензивен, пикантен нос с нотки на черен и зелен пипер, обгърнати от тръпчиви плодови аромати на червена боровинка, цариградско грозде, зелено кафе и червени череши и елегантен тон на евкалипт.
Търговски директор
Бисер Димитров се присъединява се към екипа на Мидалидаре през 2012г., след повече от десет години работа за големи български винопроизводители. Любовта му към виното започва през 2001г. и оттогава е преминал редица търговски и специализирани обучения. Обича доброто вино, направено с желание, страст и професионализъм. Интересува се в детайли от винифициране на Малбек и Каберне Фран и е запленен от магията на пенливото вино.
Елегантен, сложен аромат на зрели червени плодове, пушек, кожа, пипер, подсилен от ванилия и мармаладени тонове. Отлична концентрация и прекрасен баланс, добра киселинност и богат вкус.
Плътен мус от фини перли с много продължителна игра. В носът доминира зряла ябълка с приятна цитрусова горчивина. Ароматът прелива във вкуса с усещането за зелена ябълка и цитрусови кори.
Пикантен и атрактивен плодов нос с подчертан подправков нюанс, фино загатнат дъбов тон и букет от плодов аромат на зрели череши и сливи, черници, боровинки и стафиди.
Мениджър продажби Северна и Източна България
Ростислав Василев е завършил висшето си образование в Икономически университет гр.Варна със специалност “Счетоводство и Контрол”. Продължава образованието си и придобива магистърска степен по “Международни финанси”. Познанството му с виното датира години преди да открие очарованието на Пино Гри. Така започва пътят му в Мидалидаре, където намира новият си фаворит - Малбек. Започва работа в компанията през 2011г. Любимите му сортове все още са Пино Гри и Малбек.
Интензивен сортов аромат на дюля, ябълка и лимон се преплитат с нотки на акация и мед. В устата е плодово и леко пикантно, доминират нотки на пъпеш и цитруси.
На нос преобладават аромати на зрели череши, горски плодове, касис, пикантни нотки и тон на опушено. Вино с кадифено тяло, меки танини, чудесен плодов вкус и продължителен послевкус.
Маркетинг експерт
Десислава Стойчева завършва висшето си образование в Нов български университет гр.София със специалност “Финанси”. В момента продължава обучението си с магистратура по същата специалност. Става част от екипа през 2013г. Бързо навлиза в областта на виното и увлекателният свят на Мидалидаре. Десислава се занимава с маркетинг, както и с цялостната комуникация с клиенти. Винените турове в Мидалидаре я учат, че всички сортове са интересни сами по себе си, но най-силно пристрастие има към Сира.
Интензивен плодов профил с преобладаващи зрели черни плодове. На нос доминират аромати на черна череша, черна боровинка и подправки, обгърнати от нотки на натурален шоколад, черен пипер, зелени билки и много фин дъбов нюанс.
Разкошен плодов нос с аромат на зряла круша, пъпеш и сочен лимон в комбинация с елегантни тревисто-билкови нотки на лимонена трева, коприва и цвят от бъз. Свежо, игриво вино с леко тяло и отличен баланс, с цитрусово-билкови акценти.
Ароматът е интензивен, плодов, с нотки на череша, къпина и боровинка, подсилени от конфитюрени нотки, шоколад, пикантни подправки и леко опушен дъб.
Енолог
Още от съвсем малък Марко Зизиоли обича света на селското стопанство. Започва обучението си в Колеж по селско стопанство и след като завършва, заминава за Милано, където продължава да развива знанията си в университет. Започва работа за една от най-известните компании на езерото Гарда. След две години работа там, той поема по нов път и става консултант. В момента консултира множество винарни, ориентирани към производство на пенливо вино.
разкошен букет от плодови аромати на жълта ябълка, зряла круша, сочен лимон и червен грейпфрут, подсилени от пищни цветни нотки на бели цветя и елегантен ванилов тон, резултат от ферментацията в дъб.
Сортов нос, типичен за млад Ризлинг, с настойчив аромат на захаросан лимон и зелена ябълка, който преминава в ефирен петролен тон с нотки на акация и зелени билки. В устата е отлично балансирано, с цитрусов вкусов аромат.
Агроном
Франческо Фоголин е родом от Североизточна Италия, регион с богата история и традиции във винопроизводството. От 20 години се занимава с лозарство. Бил е управител на компания в Северните части на Италия, както и директор в продължение на 6 години в голяма компания в Южна Италия – Сицилия. Любимите му червени сортове грозде са Сира, Неро д‘Авола, а от белите предпочита Совиньон Блан.
Аромати на прясно окосена трева, зелена ябълка и сочен лимон, елегантно обгърнати от бъзов цвят и нотки на прясна коприва. В устата е много свежо, тревисто-плодово, с фини нотки на бъз, цитрус и зелена ябълка.
Интензивен и многопластов букет с атрактивни нотки на червени горски плодове - ягоди, малини и червени боровинки, в комбинация с тон на зелена ябълка, вишна и зрял лимон, обгърнати от свежи зелени билки, теменужки и ягодов лист.
Аромати на свежа трева и коприва се преплитат със сочен лимон и зрял ананас. Хармонично и балансирано вино с леко тяло и интегрирани киселини.